The Castillo Restaurant

Buffet og á la carte på svensk

The Castillo Restaurant har kigget sig over skulderen med inspiration fra Castillo & Co i Sønderborg, som ud over god mad til rimelige priser også byder på grønne omgivelser og gennemtænkt akustik


Kører man omkring 6 km nordpå fra Helsingborg ad motorvej A4 mod Stockholm, kan man ikke undgå at komme forbi storcenteret Köpcentrum Väla, der er lidt af en publikumsmagnet for borgerne i Helsingborg og omegn. Storcenteret byder på et stort udvalg af butikker, restauranter og cafeer, og en af de seneste tilflyttere er The Castillo Restaurant, der åbnede sidst i november 2018. Ejeren af restauranten er Ibis Tas, som også driver flere steder i Skåne, og det er indretningsarkitekt MDD Erik Sander Solberg, der - igen - har stået for indretning, tilsyn og byggestyring af projektet. Restauranten er på 375 kvm incl. køkken, depot, personalerum og gæstetoiletter, og har plads til 130 personer, plus 12 personer ’udendørs’ i en centergang.

Det overordnede koncept med fokus på buffetservering, der suppleres med á la carte-servering, er gentaget i den skånske restaurant, hvorimod konceptet for indretningen er meget anderledes i forhold til løsningen i Sønderborg. Helt i trit med tidens ånd har Solberg valgt at fokusere på en grøn løsning, og det skal forstås ganske bogstaveligt, idet restaurantens siddepladser er opdelt i forskellige afsnit med lette skillevægge og lofter i hvidlakerede metalgitre, hvor grønne planter - efeu - kan kravle op fra specialdesignede, selvvandende plantekasser og fordele sig dekorativt på gitrene. Tilsammen giver det restauranten et lyst og luftigt hovedindtryk, og har yderligere den fordel, at de mange grønne planter ikke alene tilfører frisk luft og duft til omgivelserne, men også er med til at regulere luftfugtigheden i det mekanisk ventilerede lokale.

Lofter, vægge og diverse former for installationer ned til en højde på ca. 277 cm over gulv er malet sort, og væggene herunder er malet hvide i en let glans på et blødt tapet, der har en lyddæmpende effekt. Langs de faste vægge er der flere steder opsat store spejle i kvadratiske og rektangulære formater, som er med til at give dybde og liv i indretningen. Over de hvidlakerede loftsgitre er der monteret sortmalede akustikplader fra Saint Gobain Ecophon A/S i forskellige størrelser. Akustikpladerne er ikke heldækkende, hvilket giver plads til de lovbefalede sprinklingsarmaturer, og er monteret på specialdesignede afstandsbeslag.

I lighed med restauranten i Sønderborg er gulvene monteret med 3 mm tykke stave i vinyl med en brun træstruktur, som dels giver en behagelig overflade at gå på og dels er med til at sænke niveauet af både trinstøj og øvrig støj fra gæster og personale.

Restaurantens to store buffetborde har ikke helt den samme markante placering, som tilfældet er i Sønderborg, idet de er trukket lidt længere bagud i forhold til hovedindgangen. Man skal dog ikke gå ret mange skridt ind i restauranten, før man får øje på buffeten, der markeres af en stor, skråtstillet bar med front i sort MDF og bord- og diskplade i sort kompaktlaminat og glasophæng i rustfrit stål, der afsluttes i toppen af et hvidlakeret gitter.

Sofaerne er monteret på sortmalede sokler med polstrede sæder og rygge i sort læder, hvor ryggene er udført med knapsyning. I den såkaldte pavillon, der skyder sig ud i centergangen, er sofaerne dog polstret med rødt læder, som giver et fint visuelt modspil til de øvrige sofaer. Stolene i restauranten er udført i sortbejdset træ med synlig træstruktur i ryggen og sortpolstrede sæder, og bordene er leveret med bordplader i sort linoleum og sortlakeret understel.

Belysningen er, ligesom i Sønderborg, ret speciel og udført i tæt samarbejde med belysningsfirmaet Møller & Rothe i København. Til restauranten i Väla har Erik Solberg valgt at bruge pendlerne Heracleum II og Heracleum II Small fra det - mildt sagt - utraditionelle hollandske designfirma Moooi. Pendlerne er designet på en sådan måde, at de ligner et afklip af en håndfuld grene, hvor hvert enkelt bladformede skærm har sin egen led-lyskilde og dermed giver både et fragmenteret lys til restaurantens gulv og vandrette flader, og samtidig trækker på en grøn reference til indretningens grønne beplantning. Det er godt set.

Beliggenhed

THE CASTILLO RESTAURANT, Helsingborg, Sverige


Designer- og indretningsarkitekt MDD

Erik Sander Solberg

40 års jubilæum i 2022 som selvstændig indretningsarkitekt


Your Host

Lorenzo Rossi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

More From Lorenzo Rossi

ADRESSE:

Fælledvej 19, 3. sal
DK-2200 København N

KONTAKT:

Tlf.: +45 2065 3529
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© DaVinci Gruppen - CVR nr. 35356959. 
All rights reserved.