CASTILLO & CO

Fortid og nutid mødes i Sønderborg

Sønderborgs smukke beliggenhed ned til Als Sund kan godt snyde, for skjult bag højderyggen på den jyske side af sundet - hovedlandet, som det kaldes - ligger Dybbøl Banke. Det var her, at Danmark fik en ordentlig omgang tæsk af en kombineret preussisk og østrigsk hær i 1864, og mistede hele Sønderjylland på grund af dansk overmod og udulig regeringsførelse. Ved genforeningen i 1920 kom Sønderjylland tilbage på danske hænder og siden er det kun gået fremad for købstaden, som i dag kan byde sig til med både et gammelt slot, et forholdsvis nyt universitet, lyntog til København, motorvej - og i øvrigt en driftig by med masser af liv.

Den 1 oktober 2013 kunne Sønderborg indvie indkøbscenteret Borgen, der er tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen i Århus og opført af entreprenørfirmaet A. Engaard A/S med firmaet Braaten + Pedersen som udlejer og driftsansvarlig. I centeret finder man den populære restaurant Castillo & Co, der åbnede den 5. maj 2015, og er tegnet af indretningsarkitekt MDD Erik Sander Solberg for indehaver og restauratør Nail Bayram.

Planløsningen af restauranten har været lidt af en udfordring, idet lejemålet er fordelt på to lokaler, der ligger på et hjørne og adskilles af en centergang. På den indvendige side af hjørnet er et kvadratisk lokale på knap 90 kvm indrettet som køkken, og på den udvendige side af hjørnet er et aflangt lokale indrettet som restaurant med plads til 155 gæster. Det samlede areal er på 330 kvm incl. køkken, depot og omklædningsrum med badefaciliteter for personalet. Toiletter til restaurantens gæster befinder sig i et seperat område bag køkkenet og er en del af centerets offentlige toiletter.

Castillo & Co i Sønderborg er baseret på et koncept med hovedvægt på buffetservering, men tilbyder også individuelle retter fra et menukort. To buffetborde er opstillet i en vinkel på 45 grader tæt på centergangens udvendige hjørne og markeres af en frise i en kvartcirkel, hvor restaurantens navn i bogstaveligste forstand er bøjet i neon og byder på en flot velkomst til gæsterne.

Det aflange restaurationelokale er indrettet med sofaer langs alle bagvægge og en enkelt tværvæg midt i lokalet, plus stole og en blanding af to- og firepersoners borde, som ganske fornuftigt gør det muligt at skabe plads til selskaber af varierende størrelse. På den lange bagvæg bagest i lokalet, har Erik Solberg fået opsat store spejlbogstaver med restaurantens navn, som både har en dekorativ effekt og ikke lader nogen i tvivl om, hvor man befinder sig. Derudover er der flere steder leget med filosofiske betragtninger om mad og liv i form af tekster med varierende typografi og skriftstørrelse, der er monteret på væggene som dekorativ grafik. Væggene er udført i rå beton med en klar priming op til en højde på 325 cm over gulv, hvorefter mørkegrå akustikplader fra Saint-Gobain/Ecophon A/S tager over på den øverste del af væggene, og fortsætter videre som loftsbeklædning over lokalets synlige installationer med ventilationskanaler og diverse vvs-rørføring. Som gulvbelægning har man valgt at anvende 3 mm tykke vinylstave med en mørk træstruktur, som ikke alene er lyddæmpende for trinstøj, men også giver et blødere gulv at gå på - en facilitet, som især personalet sætter stor pris på.

De modulopdelte sofaer er udført med polstrede sæder og rygge i brun læder, der er monteret på sortmalede sokler. Bordene med plads til henholdsvis 2 og 4 personer er udført med sortmalede søjleunderstel og bordplader i lysegrå linoleum med affasede bordkanter og afrundede hjørner, der giver et venligt og næsten svævende indtryk. Stolene er leveret med lysegrå skaller og understel med delpolstring af rygge og sæder i lysegrå læder, der matcher bordpladerne. Som en frisk og fræk kontrast hertil er restaurantens store bardisk udført med en front i sort skifer og bord- og topplade i rustfrit stål.

Valget af belysningsarmaturer til Castillo & Co er ret speciel, og det skyldes primært et kreativt samarbejde med belysningsfirmaet Møller & Rothe i København, som har leveret spots og pendler til restauranten. Det er især pendlerne fra det halvskøre, hollandske designfirma Moooi, der vækker opmærksomhed med en blanding af kugleformede pendler i forskellige størrelser og filigranagtige overflader i trådvæv, som på udvalgte steder suppleres med anakronistiske parafraser over den klassiske lysekrone med både lampeskærme og svungne arme i hvid plast. Umiddelbart virker det hele ret kaotisk, men i virkeligheden er lyssætningen en nøje gennemtænkt scenografi, som sammen med de øvrige elementer og finurlige detaljer giver et indbydende greb om indretningen og restaurantens karakter.

Beliggenhed

Castillo & Co, Østergade 4, 6400 Sønderborg


Designer- og indretningsarkitekt MDD

Erik Sander Solberg

40 års jubilæum i 2022 som selvstændig indretningsarkitekt.


Your Host

Lorenzo Rossi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

More From Lorenzo Rossi

ADRESSE:

Fælledvej 19, 3. sal
DK-2200 København N

KONTAKT:

Tlf.: +45 2065 3529
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© DaVinci Gruppen - CVR nr. 35356959. 
All rights reserved.